Denna gång på jordgubbar och här är saften faktiskt rårörd. Här kommer ännu ett saft och syltrecept. Det är ju så himla praktiskt att göra både saft och sylt på samma gång
Vilken sommardag vi haft, eller hela veckan har ju varit toppen med sol och värme. Pappa kom hit med ett gäng rabarber så idag har det blivit både paj och saft
Jag fryser flaskorna och tar upp efter hand. Färgen är fantastisk och smaken är ren jordgubb. Denna veckan har vi haft skolavslutning för flickorna i femman och skolavslutning samt bal med dottern i nian
Hallonsylten som jag kokade för några veckor tog slut snabbare än jag hann blinka, så jag styrde stegen mot frysdisken för att köpa mer hallon och koka en ny sats
Rör tills sockret är helt löst och häll på flaskor. Rårörd. Helt oslagbart god jordgubbssaft. 3 liter jordgubbar som mosas2 liter kallt kokt vattenHäll vattnet över de mosade jordgubbarna och låt stå kallt i ett dygn. Sila av saften och rör ner 1,2 kilo socker per liter saft
Här i Malmö är flädersäsongen nästa överblommad och jag är lite sent ute. Har ni samma problem som mig kan man istället för vanlig flädersaft göra den här varianten med jordgubbar och behöver då inte lika många blommor
Kommentarer
birgittagrusell
Ett underbart recept som jag ska prova nu i helgen
Logga in eller Registrera för att kommentera.