Soppa på äpplemedfrusenyoghurt och örthonungPortioner. Tärna äpplena. Vispa yoghurtenmed sockret. Smaka av sötman på soppan, söta om det behövs med lite honung
Här kommer en lite mer utvecklad variant med honung, äpple och mandel. Klyfta äpplet och kärna ur. Grekisk efterrätt, det kan vara yoghurtmed honung och valnötter
Jag har förmånen att ha ett eget äppelträd så jag använder egenodlade äpplen. Servera med en klick fet naturell yoghurt (eller hårt vispad grädde eller en klick creme fraiche)
Rör ner yoghurt, rivet äpple, honung, och blanda om ordentligt. Det här brödet från Coop innehåller rivet äpple och blir därför riktigt saftigt och gott
Krämig jordnötsfyllning med krispigt mörkt chokladtäcke. Det var inte egentligen meningen att det skulle bli en frusen kaka, men när jag fryste den för att kunna skära fina skivor upptäckte jag att den var väldigt god sådär lite halvfrusen
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Jag gjorde en botten av chokladfyllda digestivekex och ställde Dumlekolor som ett staket runt formen och fyllde sedan på med cheesecakesmet smaksatt med Dumle
Dekorera med valfri mängd färska jordgubbar. Krossa digestivekexen och blanda dem med smöret. (spara lite limesaft att smaka av med så du får den lagom syrlig)
Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Karamelliserade äpplen. Att byta ut äppelpajen mot äppelskivor stekta i socker och servera med lite havresmul till är ju egentligen inte särskilt avancerat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.