Spadet från koket sparar jag och använder jag som degvätska och det blir otroligt gott och saftigt. Jag har till och med bakat matbröd på vanlig buljong också och det blir ett perfekt soppbröd av det
Tillsätt rågsiktsmjöloch vetemjöl. Tillsätt honung, smör, salt och havregryn. Var dock noga med att degen inte blir för fast, för blir det för mycket mjöl blir bröden torra och inte alls goda
Den är gjord på surdeg som vi odlat själva, elin odlar rågvarianten och jag vete. Vi brukar utgå ifrån Martin Johanssons recept som grund som man kan hitta på hans blog och sen köra lite på känn vilket kanske är det roligaste med bröd, att man inte behöver vara så himla noga med receptet när man väl börjar få lite känsla för hur degen beter sig
Tillsätt resten av degspadet och de övriga ingredienserna. Hålkakor - Rågsikt och Havregryn25 g smör. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm =37°Rör ut jästen med lite degspad
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.