Jag lyckades inte hitta så mycket information om juju mer än att den växer på stora buskar och härstammar från Kina, där den används flitigt i matlagningen
* Det är en sak att kalla råa rotfrukter och grönsaker för råkost. Tillbaka till den råa maten. Som till exempel en kakbotten bestående av nötter, mandlar, kokosflingor, dadlar, sirap och salt toppad med mixad frukt smaksatt med vanilj/kanel
Den här marmeladen fanns med i senaste Mersmak från Coop. Rör om då och då. Häll den heta marmeladen i rena, varma glasburkar, sätt på locket och ställ sedan burkarna upp och ner så att vakuum bildas
Det ljuvliga vårvädret vi haft de senaste dagarna verkar ha tagit en paus, för nu hänger molnen tunga ochgråmulna på himlen igen, och temperaturen har traskat ned
Skölj av salladen noga Skala och klyfta upp päronen Blanda en dressing av citron, olivolja, salt och peppar Häll dressingen över sallad och spenat och blanda runt Lägg över det i en ny skål och lägg i päron, nötter och parmesanost 6 personer
Hon har snackat så sej hes om hur god den är och hur god alla som smakar den tycker att den är, så nu kände vi att det var lite upp till bevis för denna råa pannacotta
Rårörda lingon. Vispa smör och socker fluffigt i en annan bunke. Rårörda lingon. Rör ner de torra ingredienserna och mjölk i omgångar och blanda tills det blir en slät smet
Att det är så enkelt att göra vegansk, rå, vitt raffinerat sockerfri, hälsosam och GOD glass. Man kan variera dem en massa också, vi valde att ha apelsin och mandel tillsammans med kolan vilket blev perfekt fräschör till den annars ganska mäktiga glassen
Blanda ner muscovadosockret, socker grädde och majstärkelse i det smälta smöret och vispa ihop till jämn smet, häll i de tärnade päronen och låt alltsammans koka upp, ta från plattan och blanda ner nötterna
Igår när jag som bäst satt och funderade på vad jag skulle kunna tänka mig att äta till frukost idag, kom jag på att jag hade en påse med nyponskalsmjöl i skafferiet - importerat från Sverige, såklart, för jag har aldrig hört någon i Italien tala om nyponsoppa
Så var det dags för ett uppdaterat recept på rå bovetegröt som passar utmärkt som glutenfri frukost. Det är så himla gott, och precis som med all annan gröt, är det väl kanske toppingen som är mest intressant - och den kan du ju variera precis som du själv vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.