Igår när jag som bäst satt och funderade på vad jag skulle kunna tänka mig att äta till frukost idag, kom jag på att jag hade en påse med nyponskalsmjöl i skafferiet - importerat från Sverige, såklart, för jag har aldrig hört någon i Italien tala om nyponsoppa
Lägg på gröten och toppa med äpplena, jordnötssmöroch lite valnötter. Havregröten kan du variera precis som du vill, med olika smaksättningar och adderingar
Toppa med det du tycker är gott och njut av en härlig skål medråoch proteinrik gröt. Den här gröten är förenlig med många allergier och kosthållningar då den är nötfri, helt naturligt glutenfri, paleo (bovete är i gränslandet, det är inget sädesslag utan är en ört), vegansk och helt i enlighet med raw food
Jag använder oftast vatten för att jag inte alltid har växtmjölk hemma men jag kan rekommendera att prova med kokosmjölk i om du vill ha den lite fylligare och sötare
Smaka av med salt och peppar. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Finhacka lök och vitlök. Vänd runt äppelklyftorna i persiljan och smaka av med salt
Själv misslyckades jag fatalt med en fisksoppa när jag precis hade flyttat hemifrån. Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Knaprig potatis, smakrik sås med hög “fisksälta” från fonden men ändå lite vinsyra i bakgrunden tillsammans med den söta saftstekta svampen blev en riktigt bra kombination
Krydda med svartpeppar och strö på hyvlad parmesanost. Blanda vinäger och olivolja och ringla över. Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.