6-8st Äpplen, vi använde våra egna Transparente Blance1st Gul lök, skuren i grova bitar1/2st Röd chili, utan kärnor2dl Vatten1,5dl Råsocker1msk Ingefära, färsk, riven2krm Salt1krm Vitpeppar2msk + 2msk OlivoljaSåhär kan man göra
Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Skala löken. Hacka bananen. Mixa äpple och lök hastigt. Lägg ner det i en kastrull tillsammans med banan, russin och socker
ja, det finns nog många användningsområden där det passar med en go' äppelchutney. Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat
Man får peta ner fyllningen från kanterna men jämna mellanrum då mixen blir rätt kladdig. The post Rå blåbärscheesecake appeared first on ceciliafolkesson
Jag lyckades inte hitta så mycket information om juju mer än att den växer på stora buskar och härstammar från Kina, där den används flitigt i matlagningen
Ta bort det mesta av kärnorna och hinnan från chilin och hacka fint. 1 ½ dl råsocker. 1 ½ dl råsocker. Fick en hel hög med super goda äpplen och ville göra något jag inte tidigare hade provat med äpplen och det blev chutney
Skala, kärna ur och skär äpplen i 2 cm stora bitar. Skala och hacka lök. Strimla de torkade aprikoserna. Lägg frukt och lök i en kastrull till sammans med
Tillbaka till den råa maten. * Det är en sak att kalla råa rotfrukter och grönsaker för råkost. Men vad ska man egentligen kalla en kaka/efterrätt/tårta som är rå
Det ljuvliga vårvädret vi haft de senaste dagarna verkar ha tagit en paus, för nu hänger molnen tunga och gråmulna på himlen igen, och temperaturen har traskat ned
Det var på eftermiddagsrundan i trädgården igår när jag plockade jag upp ett par fina äpplen från marken, som det slog mig att jag skulle se efter vad som fanns i skåpen av övriga ingredieneser, och ge mig på ett chutneykok
Har du inte prövat att göra äppelchutney. Här kommer mitt recept i repris. Gott till indiska rätter, men också till lamm kyckling och fläskkött utan den indiska smaksättningen
Behåll skalet på äpplena , men ta bort kärnhusen. Skär i knappt centimeterstora kuber. Finhacka löken. Fräs sedan upp chiliflarnen och kryddorna i en kastrull med olja
Jag tycker verkligen om att baka, men för att inte kroppen ska överdoseras med smör och socker så testade jag en kaka helt utan dessa ingredienser i helgen
1 dl rårörsocker. Receptet gäller för 1 liter 600 g äpplen 2 gula lökar 1 dl rårörsocker ½ dl ljus vinäger t ex äppelcidervinäger 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt ½ dl russin
Jag utgick ifrån ett recept av Tommy Myllymäki. Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.