Ingredienser Portioner: 4 100 g rättika 2 morötter 2 msk vitvinsvinäger 1 tsk socker 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!
Nu är det riktigt mörka och ruggiga dagar. Mycket tepimplande och varma soppor till lunch blir det ju. Och ibland behövs det ännu mer för att få upp värmen
Riktigt fräscht och nyttigt. salt och svartpeppar från kvarn. Grovhacka jordnötterna och strö dem över. Pressa över citron, häll över olivolja samt salta och peppra
Stek kycklingen och servera med morotssalladen. En ask med märkliga små knoppar åkte med i väskan från Taiwan och visade sig vara Sichuanpeppar som härstammar från provinsen med samma namn i Kina
Tag av den färska koriandern i önskad mängd, nyp av blad och finhacka stjälkarna. När rättikan är klar, tillsätt buljong, salt, sesamolja, selleri, korianderstjälk och koka under lock i en minut
Vi modifierade morotssalladen något eftersom ingredienserna var liknande de i Harissa och tillsatte det som saknades eftersom vi inte hade lust att göra Harissa för sig eller köpa färdig
Min förkylning nådde sin peak och yngste sonen klagade över huvudvärk, halsont, trötthet, träningsvärk och jag undrar om inte lilltån hade lite ont också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.