Servera räkspettenmed en klick aioli och vitlöksbröd. Du behöver4-6 räkspettCa. 1 kg färska räkor2 vitlöksklyftor, pressade1 liten röd lök, finhackad1 jalapeno, finhackadOlivoljaSalt och pepparGör såhärMarinera räkorna med vitlök, röd lök, jalapeno, olivolja, salt och peppar
Fyll tortillabröden med den färgglada salsan och servera medräkspetten. Krydda räkorna med kryddmixen i en skål och se till att kryddan blir jämt fördelad
1 kg räkor med skal. Skala räkorna. Trä upp räkorna på spetten. Rör samman dippsåsen. Smaka av. Fördela dippen i 12 portionsglas och sätt ner ett spett i varje glas
Vi började med grillade räkspett och sallad till förrätt, till varmrätt åt vi grillade karrekotletter och bulgursallad, till efterrätt blev det chai-te och banankaka med citrusglasyr
Tvätta salladen, låt vattnet rinna av och strimla den i breda remsor. Skär annanasringar och ost i lika stora kuber, dela cornishones i mindre bitar, skär skinkan i mindre bitar
Smaka av med citronsaft och kryddor. Garnera med rommen, räkor på spett och dill. Dillpannacotta medräkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
4 4 färska majskolvar salt 2 msk smör Jalapeño- och limesmör finrivet skal av 1 lime 1 msk inlagd jalapeño 100 g rumstempererat smör salt svartpeppar Topping 3 msk skuren gräslök limeskal 2 dl rostad lök 1/2 msk flingsalt 1 tsk torkad oregano Till grillning eller stekning 1 msk olja (till majskolvarna) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.