Smaka av soppan med salt och peppar och fördela i ugnssäkra portionsskålar. Så här gör du Skala lökarna, dela dem, dela varje halva en gång till och skiva mycket tunt
När vi var hos min syster i lördags så bjöd hon på en räksoppa till förrätt. Låt koka i 10 minuter, häll i grädden och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar
Smaka av med salt, peppar och dill. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett, ca 3 minuter. Garnera med räkor och dill och servera med rostade brödsnittar 10 cm purjolök. 500 g räkor med skal
Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita. Bränn av med konjaken, låt det inte brinna under köksfläkten
Red eventuellt av soppan med vatten och mjöl. Krydda med salt, peppar och chilipulver. Räksoppamed pilgrimsmusslor till 2-3 personer 500 g räkor en rejäl klick smör 1 gul lök 2-3 dl vitt vin 2 dl vatten 2 msk hummerfond 2,5 dl matlagningsgrädde 2,5 dl mjölk ev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.