Pajdeg. Lägg dem lite omlott som tegelstenar i pajskalet och lägg också i tomaterna. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter. Pajdeg1,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 1 tsk bakpulver 0,5 dl (50 g) flytande matfett 1 dl mjölk
Idag tar vi det lugnt hemma och pysslar med lite olika saker, senare idag ska vi klistra in lite kort i våra nya fotoalbumen som vi har köpt och rensa ur garderober och kökskåp
en ring falukorv bulgarisk fårost, fetaost eller liknande gul lök soltorkade tomater i olja olivolja paprikapulver, gärna rökt svertpeppar Dra av skinnet från och snitta den tvärsöver med en tumsbredd mellan skårorna Fyll snitten med ost, lök och tomat och ringla över oljan samt pudra över paprikan
Jag snålade lite med olivoljan ovanpå brödet innan jag satte in det i ugnen så det fick inte riktigt den där bruna fina färgen som det brukar få men det var gott ändå =)
Smält smöret först, ta från plattan och lägg sedan i bitar av chokladen att smälta med. Servera kakan lite ljummen/rumstempererad med lite vispad grädde
Fördela ut dill och räkor i pajskalet. Hacka dillen. Fler receptpåskaldjur hittar du HÄR >>. Jag har nu uppdaterat texten till receptetpå denna räkpajen
Receptpå "Kryddig köttfärs i pitabröd med zucchiniziki" från Lina. Vi är tillbaka till Linas Matkasse (efter en period när barnen bara vägrade äta från Linas matkasse ) och är nöjda med leveransen denna vecka, dock saknades en förpackning bröd
Nu till receptenpå vad man göra med maten man skördar. Arbetet som man lade ner i våras med att förkultivera tomater, eller gräva på kolonilotten, tycks nu som en billig investering när den ger så mycket tillbaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.