Räkgryta
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • räkor
  • 1 olivolja
  • 1 vatten
  • 1 paprikor gärna olika färger
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tomatpuré
  • 1 crème fraiche
  • 1 chili
  • 1 ris
  • 1 blandad sallad1. Skala räkorna och spara skalet. Fräs skalet i oljan tills det vitnar. Häll på vatten och koka 15-20 minuter. Sila av och spara buljongen. Släng skalen. Koka ihop buljongen till cirka 2 dl återstår.2. Strimla paprikorna. Hacka löken och vitlöken och låt dem fräsa mjuka i 1 msk olivolja. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med 1 minut.3. Häll på den reducerade räkbuljongen och tillsätt crème fraichen, koka upp.4. Tillsätt paprikastrimlorna. Koka cirka 5 minuter tills paprikan börjar mjukna. Tillsätt räkorna och smaka av med en aning chilipeppar och om det behövs salt.5. Servera med ris och sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.