Browniemuffins av överblivna maränger. Högst upp i skafferiet hittade jag en påseöverblivna maränger, och eftersom debestår av 95% socker så tänkte jag att dem kan man säkert krossa och göra kladdkakemuffins av. 2 1/2 dl krossade maränger (ca 1/3 påse). Sätt ugnen på 200°C. 2 1/2 dl krossade maränger (ca 1/3 påse)
– Det är för att skalen skäller på oss när vi inte använt dem. Enklast är att koka soppa eller fond på dem, och finns det inte tid för det just då så frys in dem
För några veckor sedan gjorde jag min egen räkfond och häromdagen använde jag den till en räksoppa. Jag rekommenderar verkligen att göra sin egen räkfond när man skalar räkor, det finns så mycket smak i skalen som är synd att slänga
Då kan man passa på att göra denna thai-inspirerade kokosglass med smak av både lime och citrongräs. Därför blev jag så glad när jag i Jan Hedhs bok Glass Passion läste om glass på äggvitor
Att laga mustig fond till fisksoppa på rostade räkskal har jag lärt mig av den gode Tore Vretman. I det klassiska gamla franska gourmetköket tar man tillvara på allt från de ursprungliga råvarorna
Ett av de mest klickade och lästa inläggen på senare tid är denna gamla postning om att ta vara på räkskal (det ska givetvis inte vara ”gamla räkskal” men rubriken blev bättre så)
Ofta tröttnar man dessutom på julmat efter helgen och vill ha något annat, nytt och fräscht. Igår på annandagen gjorde vi en pizza med bla grönkål och fint tärnad julskinka samt adderade fetaost och ananas
Perfekt om man vill slippa att laga mat på fredagkvällen. Att koka buljong är annars en bra grej att göra, i synerhet när det inte finns någon vettig fisk-/räkbuljong på marknaden som inte innehåller en massa onödiga tillsatser
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.