Räkfond av skal
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 gram räkor med skal eller 200 gram räkskal med huvud och ev. rom.
  • 16 dl vatten
  • 11 msk olivolja
  • 11/2 morot
  • 11/2 gul lökSkala räkorna. Lägg de skalade räkorna i en skål och täck över samt sätt i kylen tills dess du ska använda dem. Spara skalen i en skål. Du kan ha med huvud och rom. Skala och tärna morot samt lök. Värm olivolja i en kastrull med tjock botten. Tillsätt och fräs runt morot, lök och räkskal i 3-4 minuter. Tillsätt vatten och koka med eller utan lock i 10 minuter. Sila av skalen och ta vara på räkfonden som är klar att användas till sås, stuvning eller soppa med mera. Det blir en rätt koncentrerad räkfond så du kan späda fonden med vatten efter smak när du använder den i maten. Använd så mycket du tycker du behöver för smakens skull. Förslagsvis hälften 2/3 räkfond och 1/3 vatten. 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.