Klipp över timjan och vrid några varv med pepparkvarnen. Superenkla att göra och superenkla att äta. Fruktig, ungdomlig smak med liten sötma, inslag av päron, kiwi och citrus
1/2 st Galia melon (snygga tärningar). 1100 gr Färskost med vitlök. 110 ml BalsamvinägerBlanda honungen med balsamvinäger och ställ in i kylen, lägg ut parmaskinkorna på en bänk och lägg i en klick färskost på varje, rulla ihop snyggt och dela dem snett på mitten. 1Lägg sedan ut ett snyggt salladsblad på en tallrik, dela upp melonen på tallrikarna och sedan kärnorna från granatäpplet. 1Lägg på parmarullarna och avsluta med att ringla balsamblandningen på toppen av allt
Kollade runt lite på sociala medieroch insåg att det är ”champagnens dag” idag. Till champagne liksom rött vin är det alltid gott med ett salt tilltugg
Mixa ingredienserna till dessingen med en stavmixer och toppa på cocktailen vid servering. På nyåsafton bjöd jag på den här fräscha förrätten med hetta
Blanda samman pastan med kyckling, melon, mozzarella, basilika och sallad i en stor skål. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingbitarna på medelhög värme så att den får lite färg och blir helt genomstekt
Blanda samman pastan med kyckling, melon, mozzarella, basilika och sallad i en stor skål. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingbitarna på medelhög värme så att den får lite färg och blir helt genomstekt
Fördela räkcocktailen i sex portionsformar eller glas. Smaka av med salt. Den här gången fick denna rätt inleda årets matlagningskurs för Studieförbundet Vuxenskolan - se så fint Ola och Oskar gjorde denna rätt
Skala gurkan och ta bort kärnhuset i den med hjälp av en liten sked. Dela avokadorna och ta ut kärnan. Tvätta limen och riv av det gröna och blanda det med röran
En räkcocktailmed en asiatisk touche. Det är skönt med en "slappe" dag då och då. Då är det ett nytt år, och många liksom jag har nog tagit det lite lugnt idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.