När det kommer till huvudrätt och förrätt så har det blivit både nya rätter och smaker men också gamla väl beprövade godheter medans jag på efterrättsfronten har gjort endast desserter jag aldrig tidigare provat på
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Servera till grillat kött eller kyckling. Skrubba potatisen och dela stora i bitar. Blanda det med potatis, rosmarin, chili, vitlök, olja, salt och peppar
Skala och skär potatisen i bitar och tillsätt i grytan. Servera gärna grytan tillsammansmed exempelvis lätt förvällda sockerätor, eller en annan grönsak du tycker om, och en klick med svartvinbärsgelé
Tillsätt smör-&rapsolja, salt och peppar. Tvätta och skiva potatisen tunt. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min. Strö över solroskärnorna och tillaga ytterligare ca 10 min
Rikligt med olivolja tillsattestill en ugnsform och potatisen lades med den runda delen nedåt. Lite ben, puts och diverse kött från lamm som inte kan användas annat än till fond hade lagts i den lilla barnkokarkitteln i gjutjärn och fräste nu i högan sky och skulle snart få utgöra huvudrollen i det som skulle bli rödvinssåsen
När vi är ute och reser i Europa slår det mig att den rostadepotatisen finns med i de flesta sammanhang, som på den megakända restaurangen i Florens serverar de grillat kött med ett par rostade potatisar och sky Eller i Paris till entrecoten och bearnaisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.