Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Skala räkorna. Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med curryn. Skala räkorna och lägg dem kallt. Tillsätt paprikorna och låt dem fräsa med en stund
1 kg räkormed skal. 1 kg räkormed skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Rör ner räkorna, fortsätt sjuda såsen lite till så att räkorna blir varma. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och tillsätt rödlöken, purjolöken och vitlöken
Placera de frysta räkorna över gallret och strö över med saltet. 1800 g frysta räkor . 1havssalt efter smak Täck botten på röken med aluminiumfolie, strö spånen över och lägg på enris
Vi hittade lite röktaräkor och fryst scampi som vi förvandlade till en god tallrik tillsammans med en grekiskt lantbröd från Schelins konditori som förövrigt gräddar sina Wienerbröd perfekt bruna
Din hetamajonnäs är redo att serveras som dipsås till friterad klyftpotatis eller skaldjur som kräftor, räkor, hummer eller krabba (med skaldjur kan du servera rostad bröd till)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.