Låt oss först börja med att gratta skånepågen Robin till vinsten i melodifestivalen. Mårtenssons är väldigt nöjda med resultatet, för även om Yohio blev vår favorit så blev Robin vår andrahandsfavorit
Korv med indiska kryddor40 g rökt fläsk1 kg fläskkarré140 g späck20 g vitlökMal ner alla ingredienserna i en köttkvarn. / Anki och Håkan 40 g rökt fläsk
Efter lite provsmakning så föll valet på den mildaste av dom tre, dels för att den skulle passa alla i sällskapet med också för att den rökta chilismaken skulle gå fint till resten av ingredienserna
Loukanika är en grekisk korv som ofta är gjord med fläskkött men även kan göras med lammkött. Kryddningen varierar men gemensamt är vitlök och rivet apelsinskal
750 kg blandfärs1,5 dl köttbuljong 1 msk salt 1 tsk svartpeppar2 st pressade vitlöksklyftorCa 100-150 g hackad flatrökt skinka 1 röd eller gul lökCa 100-150 g späck2 - 3 m svinfjälster Gör så här
Mexikansk chorizo är oftast färsk till skillnad mot spansk chorizo som oftast är lufttorkad. Jag gjorde den efter ett recept ifrån Authentic Mexican och jag är väldigt nöjd med resultatet
Att Håkan hade Mårtenssons korvfabrik igång igår är ingen hemlighet, det kunde ses både här och där. Man kan ju kanske tycka att man borde få nog av att stoppa korvar när det görs på jobbet resten av veckan där i charktillverkningen på GeMa-livs, men så är alltså inte fallet
Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
Sedan jag var på korvevenemanget på Smaklust har jag varit vansinnigt sugen på att göra korv. Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
I söndags var det åter dags för lite korvastoppning i köket, det är faktisk ett bra tag sen sist, nästan så att den där kungakronan halkar lite på sniskan
Ja, det var ju den där korvtillverkningen i söndags som vi skulle ge er en rapport från. Den blev nämligen lite extra dokumenterad av oss så att ni kan få en tydlig bild av hur det går till och kanske våga ge er på det själv när ni ser att det inte är så svårt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.