Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg. Skulle du råka ta för mycket så red av det med lite vetemjöl
Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Till lunch bjöd jag på Vildsvinsgrytamed äpple och glögg. dem koka med de sista minuterna. En perfekt gryta som kräver minimalt med jobb och mår gott av ett par timmar på spisen
Rökt och pepparrot harmonierar fint med varann. Hjärtat är en väldigt mör och god bit på renen, det här rökta köpte jag på Jamtli’s Julmarknad av Fjällgrens Vilt i Mittådalen
Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
När vi kom hem på eftermiddagen började vi med maten och vi gjorde någonting väldigt gott. Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig rökt musslor
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
Färga med soja och smaka av med salt och peppar. Här kommer ett riktigt gott recept på vildsvinsgryta. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud grytan 5 minuter till. Strö över med persilja Ha det gottKram MillaFölj mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @Millafunderar 11/2 dl ljus muscovadosocker och 11/2 dl kokossocker jag lade även i några stycken torkade aprikoser förutom russinen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.