Receptet gäller för 4 port 1 dl vatten 2 msk ättiksprit 12% ½ dl strösocker 3 msk senapsfrön 200 g färskpotatis 100 g Arla® Svenskt Smör 200 g rökt makrill 4 rädisor 1 schalottenlök 2 msk skuren färsk gräslök
Det var några av de första Makrillarna som kommit in till Sverige förklarade han med ett stolt och brett leende på sina nariga fiskarläppar och torkade lite fjäll från pannan
Denna kylväska var sprängfull av kylklampar ochmakrillfiléer, såväl färska sådana som rökta. Någon kväll senare var det dags att avnjuta de rökta filéerna
Servera de grillade makrillarnamedpotatissalladen. Pensla makrillarnamed soja och citronsaft. Riv äpplen grovt och blanda med tärnad potatisoch gräddfil
bit rökt fläsk. Lägg upp rödingen, potatisenoch ärtpurén tillsammans med rädisorna på tallrik. Grillen är förhoppningsvis redan tänd så gör ett litet paket med spån och lägg på kolbädden
Så igår blev det lite somrig middag, med "hemmarökt" makrill, dillpotatisoch syrlig sås. I affären höll jag på att tappa hakan när jag såg priset på röktmakrill
Servera de grillade makrillarnamedpotatissalladen. Pensla makrillarnamed soja och citronsaft. Riv äpplen grovt och blanda med tärnad potatisoch gräddfil
Gott till grillat och går bra att förbereda fram till gratineringen. 6 bakpotatisar 200 g getost 1 dl salladslök, skär i tunna skivor 2 msk chipotlechili frukt, finns torkad men går bra med krydda, hackas fint 2 msk smör 1 dl standardmjölk. 6 bakpotatisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.