Denna kylväska var sprängfull av kylklampar ochmakrillfiléer, såväl färska sådana som rökta. Någon kväll senare var det dags att avnjuta de rökta filéerna
Så igår blev det lite somrig middag, med "hemmarökt" makrill, dillpotatis och syrlig sås. I affären höll jag på att tappa hakan när jag såg priset på röktmakrill
Vi fick några makrillar sist vi var ute och fiskade och dom tillagade vi idag. Använde mig av små färskpotatisar (som inte var så färska längre), jag la dom hela i en ugnsform, kryddade med timjan, både färsk och torkad, flingsalt, svartpeppar och hällde över olivolja
Själv tror jag att jag skall bidra med en riktigt god rökt regnbåge med sås och potatis. Koka färskpotatis tillsammans med några dillkvistar och blanda runt en klick smör innan servering
Hittade väldigt fint rökt fläsk från familjen Pettersson på Väddö, inte allt för långt härifrån. MUMS på bryggan med smakrikt vitt eller tunnt rött typ bourgogne
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Hacka hasselnötterna och blanda med vinägern och oljan. Sallad av röktmakrill, ägg, salladslök, västerbottensost och hasselnötsvinägrettVårsmaker i en lättlagad och läcker sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.