Denna kylväska var sprängfull av kylklampar och makrillfiléer, såväl färska sådana som rökta. Någon kväll senare var det dags att avnjuta de rökta filéerna
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Hacka hasselnötterna och blanda med vinägern och oljan. Sallad av rökt makrill, ägg, salladslök, västerbottensost och hasselnötsvinägrettVårsmaker i en lättlagad och läcker sallad
SMÖRREBRÖD MEDRÖKT MAKRILL, ÄGG, RÖDBETOR OCH PEPPARROTSKRÄM. Rökt makrill har vi ju diskuterat förut som den ultimata snabbmaten – den har bra hållbarhet i kylen efter veckohandlingen och en liten mängd ger mycket smak på tallriken
Servera med brödet och vattenkrassen. Ta bort skinnet från makrillen och dela den i bitar. Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör till en slät röra
I affären hittade jag varmrökt makrillfilé till specialpris och eftersom det är en av mina absoluta favoriter fick den utgöra huvuddelen i gårdagens lunch
Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.