Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Lägg laxfilén i en ugnsfast form och salta ovanpå. Servera med ris. Bred över blandningen på laxen. 4 bitar laxfilé. 14 bitar laxfilé 0,5 tsk salt 50 g smör 0,5 dl ströbröd 2 dl grovhackade cashewnötter 0,5 tsk sambal oelek 1 st vitlöksklyfta 1 st limeSätt ugnen på 220 grader
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
Traditionsbundna som vi ändå är startar vi helgen medlax. Vill man att det ska gå fortare värmer man upp en liten del av vattnet och rör ut saltet och sockret innan man blandar med resten av det kalla vattnet
Till laxen blev det tzatziki och ugnsgrillade grönsaker, alla mina älskade medelhavssmaker. Krydda med valfri rubbing, salt och peppar och låt gärna stå i kylen några timmar
Lägg upp lax, ailoli, sallad, bröd och gremolata på tallrikar. En enkel och snabblagad förrätt som blir extra god med gremolatan, perfekt att göra till många
Gnid in laxfilénmed ex. Varmröktlax. Rökta räkor. Tänd upp kolen i rökinsatsen, lägg på valfritt rökspån över glöden och lägg laxen i grilldelen (gärna på ett aluminiumgrilltråg)
När laxen är färdig, stryk ut önskad mängd på laxen och servera tillsammans med sallad. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form, salt och peppra och om önskas, pensla lite sweet chilisås över laxen
Lägg på laxfiléerna och krydda med citronpeppar och salt. Häll såsen över laxen. Vispa ihop crème fraiche med sweet chili och Knorr sweet chili-pulver, salta lite och smaka av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.