1 schalottenlök, skiva 1 msk socker 2 1/2 dl rödvin 2 1/2 msk kalvfond + 2 dl vatten 1 1/2 tsk majsstärkelse (maizena) salt Smält sockret i en kastrull tills det är nötbrunt
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Timjansdoftande rödvinssky4dl rödvin av kraftigare sort4dl vatten20g bacon1msk färsk timjan3msk oxfond med rödvin 30g fintärnad morot3msk fintärnad schalottenlök1msk olja50g smörs/pFräs bacon, lök, morot och timjan i olja i en panna
Rödvinssky. Servera en skiva stek på en bädd av rödvinssky. Rödvinssky. Firande av Påsk och inlägg #700. Lammstek blev det till en av Påskens middagar hemma hos Mamma i Nälden
Rödvinssky. Livet den här veckan har varit ganska tufft – läs I min tankevärld – om du vill veta mer. Vi var därför så väl förtjänta av riktigt god middag och gott vin
Här får det delikata hjortköttet gott sällskap av en krämig höstsmakande kantarellrisotto, en kräm på nyttig och vacker grönkål samt en intensiv liten rödvinsreduktion
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.