Rödvinsbrässerad oxkind med smörig. Rödvinsbrässerad oxkind med smörig. Föga förvånande har jag, i likhet med många andra njutit av en smältande mör rödvinsbrässerade oxkind på Rolfs kök, där den varit ett stående inslag på menyn sedan tidigt 2000-tal
På väg hem från jobbet i fredags stannade jag i Söderhallarna och gick förbi Lulles Kött och Deli. Där finns allt man vill ha och lite till, snyggt, fräscht, närproducerat och härlig service
Älgbog1 kg älgbog 1 tsk havssalt 1 tsk svartpeppar, grovmalen 50 g smör 2 morötter 200 g rotselleri 2 gula lökar 7 dl rött vin. Rödvinssås Det som blir kvar i grytan efter att älgbogen har bräserats 3 msk färdig viltfond (eller helst egenkokt älgfond) 50 g smör
1 kg skinstek - jag hade bogstek2 gula lökar i klyftor2 dl rött vinGnid in köttet med salt och peppar,lägg ner i en genomfuktig lergrytaLägg i lökklyftorna, häll vinet över, in i en kall ugn
Köpte 900 g Oxkind i Hötorgshallen hos G. Nilsson och gick hem och putsade köttet från hinnor. Blev fina bitar så som ni ser dom snett ovanför till höger
Oxkind är en billig och smakrik styckningsdel som används alltför sällan. Det tar förstås lite tid i grytan, men den som väntar på något gott får ett mört och mjukt kött som faller isär på tallriken-
Rödvinsbrässerad högrev med potatismos, rödvinssås och ugnsrostade rotfrukter. Då har vi firat nyår. Vi hade gäster från både Östergötland och Stockholm
I söndags blev det en variant av biff strogannoff gjord på en stor bit älgbog som jag hade i frysen. En stek eller redigt långkok, det känns väl som klassiska söndagsrätter
Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré
rödvinsbrässerade lammlägg, men mer om det senare. Hej,. Våffeldagen och långfredagen och jag är ledig. Steg inte upp förrän vid 12-tiden och har sen dess lagat mat
Vi beställer alltid baconlindade dadlar, rödvinsbrässerad chorizo och friterad bläckfisk. Några gånger per år går vi till tapasrestaurangkedjan Manana här i Göteborg och äter tapas och dricker vin med goda vänner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.