röding, en hel liten filé per person eller ½ om filéerna är något större
1 salt
och peppar
1 smält
smör
1 citron,
rivet skal
1 picklade
rönnbär (kapris går också bra)
1 matpumpa,
hokkaido
1 vitlök,
finhackade
1
chiliflakes
1
olivolja
1 rosmarin,
dinhackad
1
pumpafrön
1
mandelspån
1 salvia,
finhackad
1 bladpersilja,
finhackad
1 citron,
skal och saft
1
salt
1
chèvre
1 crème
fraiche
1 rosmarin,
finhackad
1 olivolja,
extra virgin
1 svartpeppar1.
Sätt ugnen på 180 grader.2. Tvätta och kärna ur pumpan. Skär den i tunna skivor, med eller utan skal.3. Ringla olja i en ugnsfast form och lägg på pumpaskivor. Ringla över olja och strössla över finhackad vitlök, rosmarin, chiliflakes och flingsalt. Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter.4. Blanda alla ingredienser till örtoljan. Ställ åt sidan.5. Smula chèvre i en skål och blanda med crème fraiche och rosmarin. Ringla över olivolja.6. När pumpan är klar, sänk ugnsvärmen till 110 grader.7. Ringla lite av det smälta smöret i en ugnsfast from. Lägg på röding med skinnsidan ner. Salta och peppra och ringla över resten av smöret.8. Sätt in i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 48 grader.9. Garnera fisken med hackad persilja, rivet skal av citron, örtolja och syltade rönnbär (eller kapris).
Vi börjar med att förbereda pumpan. Skär bort skalet med en kniv. Blanda sedan i persilja, häll på citronsaften, blanda försiktigt ner den rostadepumpan
Blanda allt tillsammans med olivolja, salt och peppar. Skala och skiva pumpan i ca 2-3 cm tjocka skivor. Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills den är mjuk. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 117 1/2 butternutpumpa, skalad och urkärnad
Blanda den färdigkokta varma quinan med den rostadepumpan och bladspenaten. Jag serverar den gärna med tahinisåsen jag skrev om förra veckan, men vill man göra det enklare tar man bara pressad citron och olivolja, kanske med lite vitlök för extra nyttighet och smak
Jag valde att servera den rostadepumpanmed salsan till lax med ris för övriga familjen men åt själv den vegetariska varianten (sånär som på sardellerna i salsan då)
Blanda allt tillsammans med olivolja, salt och peppar. 1/2 butternutpumpa, skalad och urkärnad. Skala och skiva pumpan i ca 2-3 cm tjocka skivor. 1Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter eller tills den är mjuk
Servera pumpanmed den varma bulgursalladen och guacamolen. Guacamole med yoghurt. Här spelar pumpan huvudrollen och lyfts fram av bulgursallad och guacamole
Ringla på oljeblandningen och smaksätt med vitlök, salt och peppar. Lägg pumpan i en ugnsfast form. Rör ihop selleri, valnötter och crème fraiche och smaksätt med fond, salt och peppar
Freja var med i affären redan förra helgen när den skulle väljas ut (ännu roligare hade det förstås varit att få odla den själv eller köpa direkt av en bonde) och idag gjorde vi åt hela pumpan till soppa, rostade kärnor och pumpalykta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.