Röding med rostad pumpa
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • röding, en hel liten filé per person eller ½ om filéerna är något större
  • 1 salt och peppar
  • 1 smält smör
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 picklade rönnbär (kapris går också bra)
  • 1 matpumpa, hokkaido
  • 1 vitlök, finhackade
  • 1 chiliflakes
  • 1 olivolja
  • 1 rosmarin, dinhackad
  • 1 pumpafrön
  • 1 mandelspån
  • 1 salvia, finhackad
  • 1 bladpersilja, finhackad
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 salt
  • 1 chèvre
  • 1 crème fraiche
  • 1 rosmarin, finhackad
  • 1 olivolja, extra virgin
  • 1 svartpeppar1. Sätt ugnen på 180 grader.2. Tvätta och kärna ur pumpan. Skär den i tunna skivor, med eller utan skal.3. Ringla olja i en ugnsfast form och lägg på pumpaskivor. Ringla över olja och strössla över finhackad vitlök, rosmarin, chiliflakes och flingsalt. Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter.4. Blanda alla ingredienser till örtoljan. Ställ åt sidan.5. Smula chèvre i en skål och blanda med crème fraiche och rosmarin. Ringla över olivolja.6. När pumpan är klar, sänk ugnsvärmen till 110 grader.7. Ringla lite av det smälta smöret i en ugnsfast from. Lägg på röding med skinnsidan ner. Salta och peppra och ringla över resten av smöret.8. Sätt in i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 48 grader.9. Garnera fisken med hackad persilja, rivet skal av citron, örtolja och syltade rönnbär (eller kapris).

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.