Den här supergoda salladen gjorde min sambo till gårdagens middag Till 6 personer. 1 påse babyspenat 1 påse machesallad 2 st stora päron ( vi använde conference) 100 gram valnötter 50 gram hyvlad parmesanost 2 msk olivolja Saften av en citron Salt peppar Gör så här
Koreansk wok med tofuOnsdag. Rödbetshummus. Lax med rosensås ca 250 g kokta och skalade rödbetor. Jag tycker verkligen inte om att slänga någon form av mat så några rödbetor, en citron och en skvätt gräddfil, som sjöng på sista versen, blev till en frisk och god hummus
Fick en burk med finfina syltade valnötter av min kollega Gittan. Gott att äta med ost och kex. Lägg valnötter, honung och balsamvinäger i en gryta tillsammans med apelsinsaften
Jag valde att ha röran i savoykålblad ihop med lite strimlade morötter och rödkål. Jag gjorde också några rullar med squash istället för savoykål på samma vis
Rödbetshummus är gott som det är, som tillbehör eller som ovan, på rågbröd med lite basilika. Har du inte orken till det så går det lika bra med färdigkokta rödbetor som finns att köpa i plastförpackning
Jag blandar först ut jästen med vattnet som ska vara ljummet. Vänta med valnötterna. För att säkerställa att degen kommer att få en bra konsistens så testar jag spänstigheten på degen med degtestet (se Husets Ljusa)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.