Så jag skulle rekommendera att ha i en röd hackad chili i denna. Servera gärna med vitlöksyoghurt. Stek biffarna i rikligt med olja ca 2 minuter per sida, eller tills biffarna fått fin färg
Det jag blivit slarvigare med är att dokumentera det jag lagar, det ska erkännas. Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Om du vill kan du servera med crème fraîche, smaksätt den ev. med pressad vitlök. 450g nötfärs1 stor sötpotatis 1 scharlottenlök 3 vitlöksklyftor 1/2 paprika 1 burk krossade tomater6 dl vatten 2 msk fond1,5 msk spiskummin 1 tsk oregano1 krm timjan Salt (rätt mycket) och peppar Tärna sötpotatis smått
Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. 5 st rödlök. Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Jag använde rester av kokt potatis som bindemedel i dessa bönbiffar. Har du ingen potatis hemma kan du ersätta den med cirka en halv deciliter potatismjöl, testa dig fram
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.