Råriven äppelpaj
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 11 krm salt
  • 12 msk vatten
  • 13 dl vetemjöl
  • 15-6 äpplen
  • 13,5 dl socker
  • 12 ägg
  • 1150 g smör, rumsvarmt 1 krm salt 2 msk vatten 3 dl vetemjöl
  • 1 Fyllning5-6 äpplen 150 g smör, rumsvarmt 3,5 dl socker 2 äggBlanda snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt vila i kylen i ca 1 timme. Kavla sedan ut degen så att den passar i en pajform som är ca 20 cm i diameter, eller i en stekpanna av gjutjärn om man inte har någon form. Ställ i kylen medan fyllningen görs. Fyllning
  • Riv äpplena grovt med skalet tills man kommit upp till 7.5 dl. Det går även att blanda äpplena med till exempel rivna kvitten. Vispa därefter ihop smör, socker och ägg till en smet och blanda i de rivna äpplena. Fördela fyllningen jämt i formen och grädda sedan mitt i ugnen i ca 30 minuter i 225 grader. Pajen kan se lite flytande ut när den är klar men fyllningen stelnar efter ett tag när den svalnat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.