Rågsiktslimpor
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 11.2 l vatten
  • 12 pkt jäst
  • 11 msk salt
  • 10.75 dl sirap
  • 11.5 msk brödkrydda
  • 12 kg rågsikt
  • 1100 g smör 1.2 l vatten eller mjölk 2 pkt jäst 1 msk salt 0.75 dl sirap 1.5 msk brödkrydda 2 kg rågsikt (1 påse) 4 limporSmält smöret i en kastrull, häll i vätskan och värm till fingervarmt.
  • 1 Smula ner jästen i en bunke och häll över lite av vätskan, rör ut jästen och häll i resten av degvätskan.
  • 1 Rör ner salt, sirap, brödkryddor och mjöl men spara lite av mjölet till utbaket.
  • 1 Knåda degen ett par minuter och låt den jäsa i 30 minuter.
  • 1 Ta upp degen på mjölat underlag och dela den i fyra delar. Forma till limpor och lägg dem på en pappersklädd långpanna.
  • 1 Nagga dem och pensla limporna med smält smör. Jäs dem i 25 minuter.
  • 1 Grädda limporna på 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.