Ingredienser Portioner: 2 bröd ca 1 kg frukt och nötter. t ex 250 g torkade aprikoser. 250 g russin. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd) 10 dl vetemjöl 8 dl rågmjöl 1 tsk kardemumma 2 tsk bikarbonat 2 tsk salt 2 dl mörk sirap 1 liter filmjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Som tack för detta får du frasiga frallor med knaprigt hölje och poröst innandöme. Har man inte tid eller ork att sätta igång ett bak på morgonen är nattjästa frallor ett utmärkt alternativ med minimal arbetsinsats
Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Rör i filmjölk, honung och sylt. 11 dl grovhackade hasselnötter. 1Receptet gäller för 1 st 2 dl fiberhavregryn 5 dl vetemjöl 1 dl krossade linfrön 1 dl russin 1 dl grovhackade hasselnötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 4 dl Arla® filmjölk ½ dl flytande honung ½ dl lingonsyltSätt ugnen på 200°. 1Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk
Späd med kallt vatten och låt den kallna. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Smula ner jästen i en degbunke med "gröten" och tillsätt sirap, salt och nästan allt mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.