Räkröra till räkmacka, räksnittar, räktoast mm
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 msk hackad gräslök eller dill + någon kvist att garnera med
  • 1200 gram skalade räkor
  • 11 dl majonnäs
  • 11 dl creme fraiche eller matyoghurt
  • 10,5 rödlök
  • 12 msk citronsaft (köp en citron och garnera röran med fyra citronklyftor)
  • 12 tsk dijonsenap (valfritt)
  • 10,5 krm cayennepeppar (valfritt)
  • 11 tsk finhackad färsk ingefära (valfritt)Hacka gräslöken eller dillen. Skala och finhacka rödlöken (hacka ev. en halva att garnera med) Skala ev. räkor om du köpt hela. Krama ur frysta tinade räkor eller inlagda. Grovhacka räkorna. Lägg i en skål med hackad rödlök, gräslök eller dill. Tillsätt majonnäs och crème fraiche, dijonsenap, cayennepeppar, citronsaft och ingefära. Rör ihop allt till en räkröra. Nu är räkröran klar att servera på räkmacka, räksnittar, räktoast eller till bakad potatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.