Skala räkorna. Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl. Lägg i räkorna. Koka upp och sjud på svag värme i 5 minuter. Låt dem koka med i 2 minuter. 500 g tinade räkormed skal. 500 g tinade räkormed skal 4 msk tomatpuré 4 msk vatten 4 msk balsamvinäger 1 msk konjak 1-2 tsk sambal oelek 1 ½ msk olivolja 4 krm salt 2 krm strösocker 3 msk finhackad scharlottenlök 1 msk finhackad persilja 1 msk finhackad dill
Skala räkorna. Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl. Lägg i räkorna. Koka upp och sjud på svag värme i 5 minuter. Låt dem koka med i 2 minuter. 500 g tinade räkormed skal
Jag har aldrig gjort krocketter innan så jag tänkte varför inte testa det idag så hälften av räkorna åkte i krocketterna och den andra halvan av räkorna gjorde jag förrätt på och skalen gjorde jag sås på
Remouladen gjorde jag helt från grunden och började först med majonäsen. Smaka av med salt. Idag fick jag för mig att göra lite Remouladsås och när jag ändå höll på blev det en Bearnaise oxå
Oftast serverar jag den med enbart bearnaisesås, men nu föll valet på tvåsåser istället, nämligen kantarellsås och bea, (kan inte vara utan den, (Lohmanders))
färskpotatis kokt i vatten med salt och dill. Gott med en grillad, halv citron att pressa över. Det är lätt att övergrilla laxen så den blir torr, men den här var helt perfekt grillad
Riktigt smakrikt och gott att äta som rulle med tortillabröd eller till en matig sallad. Hallå, nu måste jag bara få dela med mig av kvällens middag här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.