Räkcheesecake
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g kavring (eller annat mörkt bröd)
  • 1100 g smör
  • 15 gelatinblad
  • 1500 g räkor, med skal
  • 13 dl crème fraiche
  • 1400 g färskost (philadelphiaost)
  • 11 rödlök, finhackad
  • 12-3 msk dill, färsk och finhackad
  • 11 burk stenbitsrom (eller röd kaviar) [ca 80 g]
  • 11-2 msk citronsaft, färskpressad (+ finrivet citronskal)
  • 1 ca 0,5 tsk salt
  • 1 ca 0,5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 1 räkor
  • 1 dill
  • 1 rom
  • 1 gräslök
  • 1 rödlök, picklad
  • 1 Botten250 g kavring (eller annat mörkt bröd) 100 g smör
  • 1 Fyllning5 gelatinblad 500 g räkor, med skal 3 dl crème fraiche 400 g färskost (philadelphiaost) 1 rödlök, finhackad 2-3 msk dill, färsk och finhackad 1 burk stenbitsrom (eller röd kaviar) [ca 80 g] 1-2 msk citronsaft, färskpressad (+ finrivet citronskal) ca 0,5 tsk salt ca 0,5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 1 Garnering räkor dill rom gräslök rödlök, pickladSkär brödet i mindre bitar och mixa det till ett fint smul i en mixer eller med en stavmixer. Smält smöret i en kastrull och blanda ner brödsmulorna. Rör samman tills du får en jämn massa. Fördela massan i en springform, cirka 24 cm i diameter. Platta till och låt stå i kylen medan du gör fyllningen. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i cirka 5 minuter. Skala och grovhacka räkorna. Rör ihop crème fraiche och färskost. Vänd ner lök och räkor i blandningen och tillsätt dill, rom, citronsaft och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält bladen på svag värme i en kastrull. Blanda ner gelatinet i fyllningen med kraftiga och snabba rörelser. Bred ut fyllningen över kavringsbotten och låt formen stå i kylen i minst 5 timmar, gärna ett dygn. Lossa kanten på formen. Dekorera med räkor, dill, rom, gräslök och picklad rödlök före servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.