Gör en dressing med rivet apelsinskal, olja, riven vitlök, fransk senap och socker. Grovriv potatisen. Ugnsrostad palsternacka med stekt apelsin, halloumi och dressing
Skär potatisen och purjolöken i små bitar och fräs dem i en kastrull så att de får lite färg. Idag ska vi äta den här goda potatis och purjolökssoppan till middag tillsammansmed nybakad focaccia som vi doppar i olivolja med lite salt i
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
När det kommer till huvudrätt och förrätt så har det blivit både nya rätter och smaker men också gamla väl beprövade godheter medans jag på efterrättsfronten har gjort endast desserter jag aldrig tidigare provat på
Till dess önskar jag trevlig helg och ger följande tips på middag någon av kvällarna i helgen, oxfilékuber med saffransrisoni och ugnsrostade grönsaker
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Servera till grillat kött eller kyckling. Skrubba potatisen och dela stora i bitar. Blanda det med potatis, rosmarin, chili, vitlök, olja, salt och peppar
Skala och skär potatisen i bitar och tillsätt i grytan. Servera gärna grytan tillsammansmed exempelvis lätt förvällda sockerätor, eller en annan grönsak du tycker om, och en klick med svartvinbärsgelé
Dessa pannkaksmuffins kan nämligen mera liknas vid ugnspannkaka i annorlunda form och passar alldeles utmärkt att servera med något matigt tilltugg - antingen som förrätt, lättare vickningsrätt eller på buffebordet i påsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.