petit choux. 1vaniljkräm80 g vetemjöl 30 g vaniljsocker 200 g strösocker 13 äggulor 1 l mjölk 100 g mörk choklad 2-3 msk pulverkaffe. 1Montering strösocker
Jag försöker att äta fisk två gånger i veckan och vegetariskt en gång i veckan. Problemet är att jag egentligeninte är speciellt förtjust ifisk utan är en utpräglad köttätare
Glad tisdag. Hopps att ni har det bra allihopa. Här är det lite smått kaos just nu. Och vid mer än ett tillfälle har jag öppnat skåp för att ta fram något som numera ligger nedstoppat
Jag är uppvuxen med grilli trådgården. Så länge jag kan minnas har mamma, varje sommar, förberett kött i alla dess former med olikatillbehör, medan pappa svettats med grillvante och tång, mycket fokuserad på den glödande kolen och det fräsande köttet
Jag såg Monika Ahlberg göra den på tv och den såg fantastisk ut. Nu har jag inte en sådan stor brioche-form som hon hade itv-serien, men en pajform går lika bra
När jag gjorde pyramidpralinerna så blev de över tryffel och då passade jag på och göra dessa små tryffelbollar som jag rullade i kanderade hasselnötter som jag hade mixatlite
Julaftonsfrukost med Moa G till bordet. Hon är klädd iblommig frottemorgonrock från sjuttitalet. Lika bra som den passar henne passar salladen på granatäpple, apelsin, fikon och valnötter morgonrocken
RökgrilladlaxsidaI söndags blev det grillningigen och den här gången grilladevi en hel laxsida. Det är enkelt, det blir mycket mat och det blir framför allt väldigt gott
Det är mellandagar och allt vad det innebär hemma hos oss. I år fickviiovanlighetens namn besök av de på hemuppväxtorten istället för att vi åkte till dem
Jag ser fram emot att köpa mig en påse rostade kastanjer, strosa runt på Louvrens innegård och titta på studenterna som ivrigtdiskuterarvid kanten av Pyramiderna, turisterna som fotograferar och affärsnissarna som tagit en paus med en take-away-kaffe i handen
Bonden Clinton Stranahan gör ytterligare ett försök att få fart på kamutkarusellen med den fantastiska, men alltså osanna, historien om vetet från pyramiderna
Passerade ett toppigt fjäll som påminde om PyramidernaiEgyptien. Så nu då vi är hemma i Tärnaby/Oltokken hos mamma fick jag läge att koka en hederlig köttsoppa på älgben
Koka upp vatten och smör i en tjockbottnad kastrull (gärna teflon). Rör ner allt mjöl på en gång med en träsked och rör flitigt och intensivttills smeten släpper från kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.