Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Mixa soppan slät med en stavmixer eller i matberedaren. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i skålar och toppa med en klick crème fraiche, eventuellt mer chili och en timjankvist
Hetta upp en kastrull med smör och fräs alltsammans i några minuter. 1Bryn färsen i smör i en stekpanna tills den är genomstekt och smula den samtidigt med en gaffel. 1Blanda ner färsen i kastrullen tillsammans med tomatpuré och fräs i 1 minut. 1Häll upp soppan i skålar, lägg på en klick crème fraiche och toppa med färsk oregano. 1Servera soppan tillsammans med bröd
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 msk smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 1 hönsbuljongtärning 400 g kräftost (mjukost) 2 dl crème fraiche salt peppar Till servering 1 burk kräftstjärtar ev dill bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Idag blir det en potatissoppa med lök av varierande sorter. Servera soppan med ett gott bröd, eller som jag gjorde idag - tunnbrödsrullar med tabbouleh som blev över igår
Smaka av med salt. 750 g blandade rotfrukter t ex potatis, rotselleri, morot, palsternacka. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 750 g blandade rotfrukter t ex potatis, rotselleri, morot, palsternacka 1 gul lök 8 dl vatten 2 tärningar hönsbuljong eller grönsaksbuljong 100 g rökt fläsk 2 vitlöksklyftor Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 dl färska örter t ex timjan, rosmarin, gräslök
Ja den här soppan blev ju god, kan man säga. Det har varit en späckad vecka med möten och utvecklingssamtal så man kanske inte är piggast i kvarteret just nu
Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita. Bränn av med konjaken, låt det inte brinna under köksfläkten
Komplettera med ett lagerblad. Du behöver inte vakuum köra påsen, det räcker med att du har den öppen men fäster den med två klämmor på sidan av sous-vide- behållaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.