På den tiden vi åt pasta i det här hushållet, hemföll vi ofta åt Jamies Papardelle med söt purjolök och mascarponeost från hans första kokbok Den nakna kocken från tv-serien med samma namn
Lägg purjolöken i en burk, häll över dressingen och tillsätt persilja. Koka upp 0,5 liter lättsaltat vatten och sjud purjolöken cirka 5 minuter tills den mjuknat men har en rå kärna. 3 st purjolök
1 liter buljong1 stor purjolök, eller 2 små5-6 potatisar0,5 - 1 dl Crème FraicheSalt & peppar efter smakEv en tsk sambal oelek (absolut inte nödvändigt, men ger lite studs)Koka potatis och purjolök i buljongen. 1 stor purjolök, eller 2 små
Vi köpte några fina purjolökar - helst sådana med långt ljust skaft och endast lite av det mörkgröna och de ska vara raka och långa - inte yviga som ofta innehåller mer grus
Rulla en kalkonskiva runt varje purjolöksbit. 1 purjolök, ca 250 g. Ansa purjolöken och dela den på längden så att det sammanlagt blir 8 bitar. Förväll purjolöken i lättsaltat vatten i 3–4 minuter. Häll såsen över purjolöken och gratinera i mitten av ugnen i 10–15 minuter. 1 purjolök, ca 250 g 100 g rökt kalkon (8 skivor)
Jag var inte säker på vad jag skulle leka ihop till frukost men lekte med tanken att använda purjolöken som låg i kylen och flörtade med mig samt att använda äggen till en typ av äggkaka
Rostad purjolök2 st purjolökar4 msk smör1 dl torrt vitt vinsalt, pepparen skvätt vattenAnvänd bara första hälften av purjolöken, de bakre delarna kan du spara till något annat, dela purjon på längden och sedan i ca fem centimeter långa bitar. 2 st purjolökar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.