1 poivreLAVEZ
les Ratte du Touquet et faites-les cuire dans 2 litres d’eau salée pendant 30 min.
1 COUPEZ
le beurre en dés et gardez-le au réfrigérateur.
1 FAITES
CHAUFFER le lait sans le faire bouillir.
1 PELEZ
les Ratte du Touquet égouttées encore chaudes et passez-les au moulin à légumes avec la grille la plus fine au-dessus d’une casserole.
1 DESSÉCHEZ
la purée obtenue à feu très doux en la remuant avec une spatule en bois. Incorporez les dés de beurre et remuez énergiquement. Ajoutez le lait chaud petit à petit en la fouettant jusqu’à ce que la purée coule du fouet. Salez et poivrez.
Då måste du bara testa de här busenkla chokladdoppade lakritsmandlarna (gillar du inte lakrits, är det bara att skippa det såklart), som är inte bara är så simpla att göra utan också helt vansinnigt goda
Du kan behöva vispa igenom pannkakssmeten efter en stund, eftersom den annars kan skikta sig. Att steka pannkakor kan vara den tråkigaste kökssysslan av dem alla
Ta ut grytan och låt låren vila under lock medans du gör pumpapurén. Ankfile har ju varit en favorit länge men låren är verkligen inte dumma dom heller
Vilken mat minns du som bäst av maten som lagades hemma när du var liten. Jag sätter min högra arm på att det inte är de där avancerade middagarna som stod på bordet när mamma hade svettats i timmar för att imponera på svärmor…
Kommentarer
ewa_toll
Världens godaste potatismos , av en av världens bästa kockar !
Logga in eller Registrera för att kommentera.