1 riven
ost (jag blandade både cheddar och mozzarellaost)
1
vatten
1
rapsolja
1
Curtido
1 TomatsalsaBörja
med bönorna. Finhacka lök, vitlök och chili. Hetta upp olja och stek lök tills den mjuknar och får färg.Tillsätt vitlök och chili, stek lite till. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt bönorna och rökt paprikapulver.Stek bönorna under omrörning i ca 3-4 min. Mosa sedan bönorna lite slarvigt med en potatisstöt eller en sked. Smaka av med salt, peppar och låt fyllningen svalna. Under tiden kan du förbereda degen. Blanda masa harina med salt. Tillsätt kallt vatten och rör samtidigt om med en träslev. Rör runt tills mjölet och vattnet har blandats ihop ordentligt.Knåda seden degen med händerna i ca 3 min. Degen ska gärna vara kladdig men samtidigt smidig och lätt att arbeta med.Fördela degen i ca 12-14 bitar och forma till bollar. Jag använder en glasskopa och klickar ut degen på bakplåtspapper. Täck degen med en fuktig kökshandduk.Blanda riven ost med fyllningen som har fått svalna. Blanda ihop rapsolja och vatten i en skål. Fukta händerna lite lätt med vatten och rapsolja (detta för att degen inte ska fastna i händerna). Platta ut degen, inte för tunt, lägg en rejäl klick fyllning i degen och stäng ihop.Fukta händerna när du jobbar, forma en boll och platta sedan ut bollen. Lägg på en bricka, gärna med bakplåtspapper så de inte fastnar.Pensla en stekpanna lite lätt med rapsolja. Stek pupusan på medelhög värme ca 5 min på varje sida. Servera puppan varm, antingen nystekt eller uppvärmd.
The culinary frosting on. the cake of my adventures. Da maste jag borja med att valkomna mig sjalv tillbaka till bloggandet, eftersom det var en himla tid sedan jag senast uppdaterade
Räcker till 25 bröd. Arbeta samman majsmjöl och vatten i en stor marberedare till en deg. Stjälp upp den på en lätt mjölad bakytw och dela den i 25 lika stora bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.