Punschrullar – klassiskt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt mör eller margarin
  • 11 dl florsocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 12 msk kakaopulver
  • 13 1/2 dl sockerkakssmulor
  • 11 arraksessens eller punsch
  • 1300 g marsipan
  • 11 grön karamellfärg
  • 175 g mörk blockchokladRör fettet, kakaopulvret, florsockret och vaniljsockret tills det blir poröst.
  • 1 Finfördela sockerkakan i en matberedare eller smula den fint med fingrarna. Rör ner sockerkakssmulorna i smeten och blanda väl.
  • 1 Droppa i arrak eller punsch, blanda och låt degen stå kallt i en timme.
  • 1 Färga under tiden marsipanen, eller köp färdig och kavla ut den tunt, cirka 3 mm.
  • 1 Dela degen i 20 bitar och forma dessa till cirka 5 cm långa rullar. Klä rullarna med marsipanen så att de täcker hela rullen.
  • 1 Smält chokladen i vattenbad eller i micron och doppa båda ändarna på rullarna i chokladen.
  • 1 Lägg rullarna på bakplåtspapper och låt dem stelna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.