Dekorera medfärska bär precis innan servering. Häll upp i portionsglas och ställ kallt att stelna. 6 dl vispgrädde. Häll i socker och koka upp, sjud sedan 5-6 minuter. 6 dl vispgrädde
Dekorera medfärska bär precis innan servering. Häll upp i portionsglas och ställ kallt att stelna. 6 dl vispgrädde. Häll i socker och koka upp, sjud sedan 5-6 minuter. 6 dl vispgrädde
Västerbottenpaj med kantareller. Rödvinsmarinerad Oxfransyska med hasslebackspotatis. 1 påse torkad kantareller (om det inte finns färska) 1 gullök, hackad 1 rulle smördeg 4 ägg 1,5 dl créme fraiche, man kan anvä. Gott med ris som tillbehör 1 burk champinjoner 3 vitlöksklyftor, pressade 2 msk Oxfond Salt och peppar 1 st nötytterfilé Ör
Det är himla gott med punsch i efterrätten, kan jag tala om. Receptet är från Buffé men vi serverade den med punschmarinerade hallon och blåbär istället
Bär, hallon, jordgubbar, blåbär. När jag satt och tittade på Gordon Ramsay "köksskola" (ett program han har) så gjorde han en efterrätt med smördeg, grädde och bär
Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Garnera med bär. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färska bär 4 st. Till garnering2-3 dl vispgräddefärska bär tex hallon och blåbär. Grädda i 125 grader i 60 minuter. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färska bär 4 st
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde och färska bär, eller servera separat vid sidan om. Ettårsdagen firar jag med en mandelchokladkaka av det maffigare slaget
Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.