Med en laddning pumpapuré i frysen är det lätt som en plätt att fixa en god soppa, purén är även kanon som barnmat (vi har bland annat serverat den som tillbehör till fisk – mycket uppskattat) och den platsar också i allehanda bakverk, men det ska jag återkomma till i ett senare inlägg
Det går att göra så mycket gott och en av de saker jag gör med min Butternut squash är pumpapuré. En ingrediens värd att lyftas igen nu när det är säsong
Barnmat – Pumpapuré. En sak som ofta är grunden i mycket av maten är pumpapuré. Visserligen kan köpa pumpapuré på burk i vissa butiker men samtidigt är det väldigt enkelt att göra själv och har man dessutom köpt en hel pumpa som man ska karva ut så kan det vara trevligt att kunna ta tillvara på allt och inte slägga en massa mat
4 Pumpapuré 1 liten butternutpumpa (à ca 800 g) 1/2 rotselleri (à 350 g) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl vispgrädde 2 msk asiatisk fisksås 1 - 2 msk vitvinsvinäger ev salt Torsk 2 vitlöksklyftor 4 bitar torskryggfilé (à 150 g) 4 msk smör 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 1/2 dl rostade hasselnötter 2 msk finskuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Värm pumpapurén och svampen, skär upp köttet och servera som på bilden. Pumpor finns i mängd, regnet piskar mot rutorna och den råa kylan utomhus gör mig ständigt påmind om att vintern snart är här
Men även gjort pumpapuré av köttet. Ni som läser många amerikanska hälsobloggar har säkert kommit i kontakt med recept med pumpapuré, perfekt i nyttiga efterrätter och kakor
Toppa med pumpapuré, ricottacrème, pesto och granatäppelkärnor. 1 dl pumpapuré. 1 dl pumpapuré. Jag trodde jag köpte med mig sötpotatis hem från affären i lördags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.