Pumpapaj med vispad grädde
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 12 msk strösocker
  • 1125 g smör
  • 11 äggula
  • 1400 g pumpa, utan skal och kärnor
  • 12 msk smör
  • 13 ägg
  • 11 1/2 dl strösocker
  • 11/2 dl mörkt muscovado-rörsocker
  • 12 msk majsstärkelse
  • 12 dl matlagningsgrädde
  • 11 tsk kanel
  • 11 tsk ingefära
  • 11/2 tsk riven muskotnöt
  • 12 krm salt
  • 13 dl vispgrädde
  • 1 eventuellt 1–2 tsk muscovadosirap
  • 1 florsocker
  • 1 myntaSå här gör du 75 minuter Pajdeg: Lägg vetemjöl, socker och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och kör tills det blir en deg. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Plasta och ställ formen i kylen i minst 30 minuter. Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader. Skär pumpan i tärningar och fräs i en gryta med smör i cirka 10 minuter. Lägg över i matberedare och mixa till en puré. Låt svalna. Tillsätt ägg, strö- och muscovadosocker, majsstärkelse, grädde, kanel, ingefära, muskot och salt. Kör till en slät smet. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt kallna. Vispa grädden och smaksätt eventuellt med muscovadosirap. Sikta över florsocker. Spritsa gräddklickar på pajen och garnera med mynta. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 91

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.