1 myntaSå
här gör du 75 minuter Pajdeg: Lägg vetemjöl, socker och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och kör tills det blir en deg. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Plasta och ställ formen i kylen i minst 30 minuter. Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader. Skär pumpan i tärningar och fräs i en gryta med smör i cirka 10 minuter. Lägg över i matberedare och mixa till en puré. Låt svalna. Tillsätt ägg, strö- och muscovadosocker, majsstärkelse, grädde, kanel, ingefära, muskot och salt. Kör till en slät smet. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt kallna. Vispa grädden och smaksätt eventuellt med muscovadosirap. Sikta över florsocker. Spritsa gräddklickar på pajen och garnera med mynta. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 91
Servera medvispadgrädde eller vaniljglass samt färska jordgubbar eller andra bär. Glasyren kan du göra medsojagrädde, havregrädde eller risgrädde och med någon mjölkfri, smaksatt choklad
Servera medvispadgrädde. Dela granatäpplet, ta ur kärnorna och blanda med honung och limesaft. Blanda dadlar och mandel med ananasen och dekorera med myntablad
Servera kylskåpskalla medvispadgrädde. Vissa recept går bara inte att återskapa med rättvisa. Dessa minns jag sen tidiga barnsben, farmor hade nästan alltid en skål med dessa söta plommon ståendes i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.