Pumpapaj med pekannötter
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1125 gr smör
  • 1300 g mosad eller riven pumpa
  • 12 dl kondenserad mjölk
  • 12 ägg
  • 11/2 dl farinsocker
  • 11 tsk kanel
  • 11 tsk malen ingefära
  • 120 pekannötterSå här gör du 35 minuter Häll mjöl i bunke. Skär smöret i mindre bitar. Nyp ihop det med mjölet. Pressa ut det i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ i frys i tio minuter. Sätt ugnen på 225 gr. Baka pajskalet i tio minuter. Sänk värmen till 175 gr. Rör ihop pumpa, mjölk, ägg, socker, kanel och ingefära. Häll i pajskalet. Baka i 40 minuter. Lägg på nötterna efter halva tiden. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 25

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.