Pumpapaj – god efterrätt till halloween
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 13 dl vetemjöl
  • 1½ krm salt
  • 1½ dl strösocker
  • 11 st litet ägg
  • 11-2 st butternut squash-pumpor (totalt knappt 1 kg)
  • 13 st ägg
  • 11½ dl råsocker
  • 11 dl vispgrädde
  • 11 tsk mald kanel
  • 11 st mald ingefära
  • 11-2 tsk mald kryddnejlikaSå här gör du 60 minuter Sätt ugnen på 225 grader. Dela pumpan och gröp ur kärnorna. Lägg halvorna med snittsidan ner på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta pumpahalvorna i ugnen 25-30 minuter tills de känns helt mjuka när du sticker i dem med en kniv. Låt dem svalna. Gröp ur köttet. Mixa det till en puré, lättast med handmixer. Nyp ihop smör, mjöl, salt och socker för hand eller kör i matberedare. Blanda i ägget och arbeta till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, och grädda 10-12 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Vispa ihop ägg och råsocker pösigt med elvisp. Blanda i grädden, pumpapurén och kryddorna. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och ställ in i ugnen ytterligare 30-35 minuter. Börjar degen eller fyllningen få för mycket färg, kan du täcka med aluminiumfolie eller bakplåtspapper. Låt svalna. Servera med vaniljglass eller vispad grädde. Spara recept 3 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 352

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.