11-2 st
butternut squash-pumpor (totalt knappt 1 kg)
13 st
ägg
11½ dl
råsocker
11 dl
vispgrädde
11 tsk
mald kanel
11 st
mald ingefära
11-2 tsk
mald kryddnejlikaSå här gör du 60 minuter Sätt ugnen på 225 grader. Dela pumpan och gröp ur kärnorna. Lägg halvorna med snittsidan ner på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta pumpahalvorna i ugnen 25-30 minuter tills de känns helt mjuka när du sticker i dem med en kniv. Låt dem svalna. Gröp ur köttet. Mixa det till en puré, lättast med handmixer. Nyp ihop smör, mjöl, salt och socker för hand eller kör i matberedare. Blanda i ägget och arbeta till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, och grädda 10-12 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Vispa ihop ägg och råsocker pösigt med elvisp. Blanda i grädden, pumpapurén och kryddorna. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och ställ in i ugnen ytterligare 30-35 minuter. Börjar degen eller fyllningen få för mycket färg, kan du täcka med aluminiumfolie eller bakplåtspapper. Låt svalna. Servera med vaniljglass eller vispad grädde. Spara recept 3 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 352
Efterrätter. När man är ute och äter på restaurang så brukar det alltid finnas creme brule till dessert och det kan antingen vara jättegott eller mindre gott beroende på om det är gjort på riktigt eller inte
Och om ni inte har kommit på någon efterrätt än kan jag verkligen rekommendera denna supergoda polkamousse på oreobotten, så enkelt att förbereda också
Låter godare när man säger att det är chokladbollar på en bädd av digestivesmul, eller. På ett enkelt sätt fixade jag en effektfull och rolig efterrätt i Halloween-tider
Det här supergoda receptet på mjölkfri, glutenfri hemmagjord chokladpudding ingår i de opublicerade recepten som förblir opublicerade en liiten stund till – men jag ger er ett annat kanongott på en choklad”mousse” istället
Fredagskvällar innebär inte längre någon extra god mat hemma hos oss. Åtminstone om man serverar den med ett glas rött till…Är man funtad som M så dränker man spindlarna i blod på äkta Halloweenmanér när det är dags att äta dem
Jag gjorde Tommy Myllymäkis “Världens godaste äppelsmulpaj” igår. “Hemligheten är rikligt med flingsalt som lyfter fram smakerna lite extra samt ger en pikant, saltig kontrast till sötman”, beskriver han
Till förrätt åt vi blodsoppa med avhuggna fingrar (Tomatsoppa med ost- och smördegsrullar) och tillefterrätt gjorde vi en marängswiss, med spökmaränger
Jag hade fått i uppdrag att fixa efterrätt, he he he…passar mig som hand i handsken minsann. Förra helgen var jag hem till av mina bästa vänner för en tjejkväll
Vispa ett ägg lite lätt och tillsätt en skvätt mjölk. Även om det är lite fattigt nu innan barnbidrag och lön så kanske man vill unna sig nån godefterrätt
Men den där strålande och bästa ever idén den visade sig inte, antar att den gömde sig bakom någon hjärncell och väntar in rätt tillfälle att poppa upp, men mycket annat kom på pränt och jag tror att saker och ting kan hända framöver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.