Pumpapaj
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 13 dl vetemjöl
  • 12 msk vatten
  • 10,5 tsk salt
  • 1 Fyllning: 400 g pumpakött i tärningar
  • 12 dl vispgrädde
  • 11,5 dl socker
  • 10,5 tsk mald ingefära
  • 10,5 tsk mald kanel
  • 10,25 tsk mald nejlika
  • 13 ägg
  • 10,5 dl rostade pekannötter (valfritt) till garneringBlanda samman pajdegen i en matberedare. Eller hacka samman för hand. Klä en pajform ca 28 cm i diameter (gärna med löstagbar botten) med pajdegen. Nagga botten med en gaffel och ställ pajformen i kylen 20 minuter. Gör under tiden pumpafyllningen: Skär pumpan i klyftor och skär ut köttet. Hacka det i småbitar. Lägg pumpaköttet i en kastrull och täck med vatten. Koka pumpaköttet i 15 minuter tills pumpaköttet är mjukt. Häll av pumpaköttet i ett durkslag. Låt ånga av. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet ca 5 min i mitten av ugnen. Lägg pumpaköttet i en skål (eller matberedare) och mosa eller mixa ihop med vispgrädde, socker, ingefära, kanel och nejlika. Rör sedan ner ett ägg i taget. Häll pumpafyllningen i pajskalet. Grädda pumpapajen i 50 min i nedre delen av ugnen. Efter 35 minuter så kan du sänka värmen till 175 grader. Ta ut och låt svalna något innan du serverar den. Du kan pudra över lite kanel och garnera med några rostade pekannötter. Servera pumpapajen med lättvispad grädde smaksatt med lite vaniljsocker och kanske sylt. Eller glass eller vaniljyoghurt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.