Stek sedan lök och tillsätt vitlök mot slutet så den inte bränns. Improvisation är ledordet numera. Har man ingen affär som tillhandahåller det man vill handla eller internet som svämmar över av recept, idéer och riktlinjer får man koka soppa på en spik och efter eget huvud
Zucchini- och tomatgryta1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft. 2. Skala och hacka löken. Dela och skär paprikorna i grova bitar och chilin i småbitar
Ratatouille kan väl göras på en mängd olika sätt och det här är ännu ett. Jag vet inte hur långt det här kan vara ifrån ratatouillernas ursprungsratatouille och jag bryr mig inte så mycket heller för det här smakade bra och tillfredsställde både mig, Kim och Joel en måndagkväll som denna
1. Hacka lök i tärningar, dela gröna bönor i mitten, skala och skär morötterna i stavar lika långa som bönorna, riv vitlök, hacka tomaterna i små tärningar
1. Fräs löken mjuk i smör och olivolja ca 5 min i en stor gryta. Stöt gärna kryddorna i mortel, färdigmalen funkar givetvis men nymalda kryddor ger alltid mer smak
rostade solrosfrön eller pumpafrön. 1. Koka kamutvetet eller bulguren enligt paketet (ta den mindre mängden vatten) och med salt samt saffran i kokvattnet
Se till det som är i säsong och göra någon slags motsvarighet till en söndagsstek. De senare tänker jag att man lätt och med gott resultat kan byta ut mot till exempel stekt portabellosvamp (centimetertjocka skivor steks ordentligt i smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.