Pulled salmon taco med mangosallad, avokadokräm och picklad lök
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,5 dl ättika
  • 11 dl socker
  • 11,5 dl vatten
  • 11 rödlök, skuren tunt i ringar
  • 11 mango, skuren i mindre tärningar
  • 11 ask körsbärstomater
  • 11 tsk röd chilifrukt, finstrimlad
  • 11 salladslök, finstrimlad
  • 11 tsk yuzu
  • 1 salt, efter smak
  • 12 mogna avokado
  • 10,5 dl turkisk yoghurt
  • 10,5 dl färsk koriander
  • 10,5 liten lime, saften
  • 11 dl majonnäs
  • 14 tsk chipotlepasta
  • 1550-600 g laxfilé
  • 10,5 dl ketchup
  • 12 tsk chipotlepasta
  • 12 msk agavesirap (eller 1 msk honung)
  • 11 tsk malen spiskummin
  • 11 tsk malen ingefära
  • 11 klyfta vitlök, pressad
  • 1 salt efter smak
  • 1 små tortillabröd, 3-4 st/pers
  • 1 salladsmix
  • 1 fetaost, smulad
  • 1 Picklad rödlök0,5 dl ättika 1 dl socker 1,5 dl vatten 1 rödlök, skuren tunt i ringar
  • 1 Mangosallad1 mango, skuren i mindre tärningar 1 ask körsbärstomater 1 tsk röd chilifrukt, finstrimlad 1 salladslök, finstrimlad 1 tsk yuzu salt, efter smak
  • 1 Sval avokadokräm2 mogna avokado 0,5 dl turkisk yoghurt 0,5 dl färsk koriander 0,5 liten lime, saften
  • 1 Chipotlemajonnäs1 dl majonnäs 4 tsk chipotlepasta salt, efter smak
  • 1 Pulled salmon550-600 g laxfilé 0,5 dl ketchup 2 tsk chipotlepasta 2 msk agavesirap (eller 1 msk honung) 1 tsk malen spiskummin 1 tsk malen ingefära 1 klyfta vitlök, pressad salt efter smak
  • 1 Tillbehör små tortillabröd, 3-4 st/pers salladsmix fetaost, smuladPicklad lök
  • Börja med att picka rödlöken. Koka upp ättika, socker och vatten. Dra bort från plattan och låt svalna något. Skär löken i tunna ringar och lägg i lagen. Låt stå svalt minst 1 h men gärna längre. Mangosallad
  • Gör mangosalladen. Skär mango och tomat i mindre kuber och lägg i en skål. Finstrimla röd chilifrukt och salladslök och blanda i. Tillsätt 1 tsk yuzusaft alternativt limesaft om du inte hittar yuzu på de asiatiska hyllorna. Yuzu smakar mer som en blandning av citron, mandarin och grape. Salta och smaka av! Avokadokräm
  • Mixa avokado, yoghurt, koriander och lime till en slät och fin kräm. Smaka upp med salt och lite nymalen svartpeppar. Ställ svalt till servering. Chipotlemajonnäs
  • Rör ihop majonnäs och chipotlepasta, salta och smaka av.. Ställ svalt. Pulled salmon
  • Sätt ungen på 150 grader varmluft. Blanda ketchup, chipotlepasta, agavesirap (honung), malen spiskummin, malen ingefära och pressad vitlök till en glasyr. Smaka upp med salt. Lägg upp laxfilén i en ugnsfast form. Bred på glasyren uppe på och på sidorna så att hela laxen täcks. Sätt in en termometer i den tjockaste delen av laxen och skjutsa in formen i ugnen ca 20-25 minuter innan ni vill äta. Ta ut laxen när termometern visar 52 grader, då är den perfekt! Saftig, glansig och fin. Servering
  • Ställ fram skålarna med mangosallad, sval avokadokräm, chipotlemajonnäs och picklad rödlök på bordet. Lägg även upp salladsmix på en tallrik och smula sönder fetaosten i en annan skål. Ta fram de mjuka tortillaskalen. När laxen är klar, ställ fram hela formen på bordet så att var och en får ta själv.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.