1 Tillbehör
små tortillabröd, 3-4 st/pers salladsmix fetaost, smuladPicklad lök
Börja med att picka rödlöken. Koka upp ättika, socker och vatten. Dra bort från plattan och låt svalna något. Skär löken i tunna ringar och lägg i lagen. Låt stå svalt minst 1 h men gärna längre. Mangosallad
Gör mangosalladen. Skär mango och tomat i mindre kuber och lägg i en skål. Finstrimla röd chilifrukt och salladslök och blanda i. Tillsätt 1 tsk yuzusaft alternativt limesaft om du inte hittar yuzu på de asiatiska hyllorna. Yuzu smakar mer som en blandning av citron, mandarin och grape. Salta och smaka av! Avokadokräm
Mixa avokado, yoghurt, koriander och lime till en slät och fin kräm. Smaka upp med salt och lite nymalen svartpeppar. Ställ svalt till servering. Chipotlemajonnäs
Rör ihop majonnäs och chipotlepasta, salta och smaka av.. Ställ svalt. Pulled salmon
Sätt ungen på 150 grader varmluft. Blanda ketchup, chipotlepasta, agavesirap (honung), malen spiskummin, malen ingefära och pressad vitlök till en glasyr. Smaka upp med salt. Lägg upp laxfilén i en ugnsfast form. Bred på glasyren uppe på och på sidorna så att hela laxen täcks. Sätt in en termometer i den tjockaste delen av laxen och skjutsa in formen i ugnen ca 20-25 minuter innan ni vill äta. Ta ut laxen när termometern visar 52 grader, då är den perfekt! Saftig, glansig och fin. Servering
Ställ fram skålarna med mangosallad, sval avokadokräm, chipotlemajonnäs och picklad rödlök på bordet. Lägg även upp salladsmix på en tallrik och smula sönder fetaosten i en annan skål. Ta fram de mjuka tortillaskalen. När laxen är klar, ställ fram hela formen på bordet så att var och en får ta själv.
Servera kycklingen i pitabröd medpickladrödlök, chiliröra, majonnäs och några salladsblad. Skala och dela vitlöksklyftornaoch lägg dem i formen tillsammans med timjan, torkad eller färsk
Dela, kärna ur och tärna avokado och skala och finhacka rödlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs pulled oumph med bönor på medelvärme under omrörning några min
Skala lökochvitlök. Dra isär det i strimlor med två gafflar och blanda med den hopkokta vätskan. Börja med att göra de picklade rädisorna genom att koka upp lagen
Frysta kycklingfiléer med chilisås ochtacokrydda. Känns som det var länge sedan jag fick ha riktig fredagskänsla, pga sportlov, sjukdomar och vabbande, men nu känner jag äntligen att jag längtar efter fredag och den härliga känslan man kan ha på fredag med en hel helg framför sig
De har kommit ut med tre olika rätter och jag fick den indiska varianten medpulledsalmon. Jag prenumererar på Smakbox och varannan månad får man en välfylld låda med massa olika varor
Värm en stekpanna med olja och lägg i hackad lök, pprika och zucchini. Den här gången använde jag tacokryddaoch bbq-sås som smaksättning och serverade den med kokt ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.