1 Tillbehör
små tortillabröd, 3-4 st/pers salladsmix fetaost, smuladPicklad lök
Börja med att picka rödlöken. Koka upp ättika, socker och vatten. Dra bort från plattan och låt svalna något. Skär löken i tunna ringar och lägg i lagen. Låt stå svalt minst 1 h men gärna längre. Mangosallad
Gör mangosalladen. Skär mango och tomat i mindre kuber och lägg i en skål. Finstrimla röd chilifrukt och salladslök och blanda i. Tillsätt 1 tsk yuzusaft alternativt limesaft om du inte hittar yuzu på de asiatiska hyllorna. Yuzu smakar mer som en blandning av citron, mandarin och grape. Salta och smaka av! Avokadokräm
Mixa avokado, yoghurt, koriander och lime till en slät och fin kräm. Smaka upp med salt och lite nymalen svartpeppar. Ställ svalt till servering. Chipotlemajonnäs
Rör ihop majonnäs och chipotlepasta, salta och smaka av.. Ställ svalt. Pulled salmon
Sätt ungen på 150 grader varmluft. Blanda ketchup, chipotlepasta, agavesirap (honung), malen spiskummin, malen ingefära och pressad vitlök till en glasyr. Smaka upp med salt. Lägg upp laxfilén i en ugnsfast form. Bred på glasyren uppe på och på sidorna så att hela laxen täcks. Sätt in en termometer i den tjockaste delen av laxen och skjutsa in formen i ugnen ca 20-25 minuter innan ni vill äta. Ta ut laxen när termometern visar 52 grader, då är den perfekt! Saftig, glansig och fin. Servering
Ställ fram skålarna med mangosallad, sval avokadokräm, chipotlemajonnäs och picklad rödlök på bordet. Lägg även upp salladsmix på en tallrik och smula sönder fetaosten i en annan skål. Ta fram de mjuka tortillaskalen. När laxen är klar, ställ fram hela formen på bordet så att var och en får ta själv.
Servera kycklingen i pitabröd medpickladrödlök, chiliröra, majonnäs och några salladsblad. Skala och dela vitlöksklyftornaoch lägg dem i formen tillsammans med timjan, torkad eller färsk
Dela, kärna ur och tärna avokado och skala och finhacka rödlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs pulled oumph med bönor på medelvärme under omrörning några min
Skala lökochvitlök. Dra isär det i strimlor med två gafflar och blanda med den hopkokta vätskan. Börja med att göra de picklade rädisorna genom att koka upp lagen
Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
finhacka ½ silverlökoch ½ grön chili. Det är en tonfisktacomed majs, tomatsalsa och guacemole. Men tomatsalsan med lime var fräsch och guacemolen med spiskummin gjorde det lite extra
Denna maträtt kan du servera med antingen hemlagat potatismos eller som ”tacos” med färska frallor/hamburgerbröd/tortillabröd, majs, skivad rödlök, gräddfil/matyoghurt/creme fraiche, salsasås och så vidare
Ät din pulled chicken med valfria tillbehör – mitt tips är att tänka tacosoch då med färsk lökhack eller pickladrödlök, gräddfil eller matyoghurt, salsasås och guacemole och grönsaker som exempelvis paprika och majs till
Ochpulled pork har varit trendmaten framför andra ett bra tag nu, så det är väl på tiden att även jag hakar på och delar med mig av min variant - innan det är helt ute
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.