Pulled salmon

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Cirka 50 minuter

  • 1700 g laxsida med skinnet kvar

  • 13 msk tomatpuré

  • 13 msk vitvinsvinäger

  • 11 msk torkad oregano

  • 12 tsk spiskummin

  • 12 tsk chipotlepasta

  • 11 lime, saften av

  • 14 nejlikor, mortlas grovt

  • 11 1/2 tsk salt

  • 11/2 tsk nymalen svartpeppar

  • 11/2-1 fänkål (beroende på storlek)

  • 11 lime, saften av
  • 1
1/2 citron, saften av

  • 11 mjuk avokado

  • 1 vatten att späda med

  • 1 tacoskal eller tortillas

  • 1 krispig sallad

  • 1 färsk koriander

  • 1 limeklyftor 
1. Sätt ugnen på 150 grader. Rör samman alla ingredienser till laxen utom just själva fisken.

  • 1 Lägg laxen med skinnsidan neråt i oljad ugnsform och bred kryddpastan över fisken. Baka i mitten av ugnen i cirka 40 minuter eller tills laxen är tillagad och har en fin färg, men en krämig kärna. Den får inte vara helt genomlagad, då kommer den bara att bli torr.

  • 1 Hyvla fänkålen riktigt tunt, gärna med mandolin men en vass kniv kan också gå bra. Lägg fänkålen i en skål och pressa över lime- och citronsaft. Massera in saften i fänkålen och låt stå i cirka 20 minuter.

  • 1 Mixa urkärnad och urgröpt avokado med finhackad jalapeño, finhackad koriander samt saft från en stor lime. Mixa till en helt slät blandning och späd sedan med med vatten till en slät och ganska tunn sås, smaka av med salt.

  • 1 Värm tacos- eller tortillaskalen och dela dem i mindre bitar. Toppa med lax, lite krispig sallad, syrad fänkål, färsk koriander och avokadodressing. Servera genast med limeklyftor för den som önskar mer syra.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.