1 limeklyftor
1. Sätt ugnen på 150 grader. Rör samman alla ingredienser till laxen utom just själva fisken.
1 Lägg
laxen med skinnsidan neråt i oljad ugnsform och bred kryddpastan över fisken. Baka i mitten av ugnen i cirka 40 minuter eller tills laxen är tillagad och har en fin färg, men en krämig kärna. Den får inte vara helt genomlagad, då kommer den bara att bli torr.
1 Hyvla
fänkålen riktigt tunt, gärna med mandolin men en vass kniv kan också gå bra. Lägg fänkålen i en skål och pressa över lime- och citronsaft. Massera in saften i fänkålen och låt stå i cirka 20 minuter.
1 Mixa
urkärnad och urgröpt avokado med finhackad jalapeño, finhackad koriander samt saft från en stor lime. Mixa till en helt slät blandning och späd sedan med med vatten till en slät och ganska tunn sås, smaka av med salt.
1 Värm
tacos- eller tortillaskalen och dela dem i mindre bitar. Toppa med lax, lite krispig sallad, syrad fänkål, färsk koriander och avokadodressing. Servera genast med limeklyftor för den som önskar mer syra.
Pulled Salmon (Fisktacos) blir så saftigt och smakrikt. Pulled salmon, bönröra, limeyoghurt, citronpicklad rödlök, avokadodressing, salsa och jalapenos
De har kommit ut med tre olika rätter och jag fick den indiska varianten med pulled salmon. Pulled salmon wraps4 port500 g laxfilé utan skinn1 påse Santa Maria Ginger & Chili Spices1 msk smör0,5 dl vatten1 paket Santa Maria Chapati Bread1 påse färsk bladspenat1 burk Santa Maria Lemon Chutney1 dl matlagningsyoghurt1
Ångade bröd med dragen lax. Alltså, det låter bättre på engelska. "Bao" kommer ursprungligen från Kina men har snabbt spridit sig utanför landets gränser
Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulled pork i söndags. Det har cirkulerat runt en del recept på pulled pork i matbloggsvärlden men jag körde på Tina Nordströms recept som hon körde i sitt nya program "Tina på besök"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.